Over ons

Ons verhaal

Trots op ons vak

Al ruim 12 jaar is PolderPride niet meer weg te denken in het tulpenlandschap.

Wat in 2010 begon als een samenwerking om meer onderscheid te maken voor de klok, gaat inmiddels veel verder dan dat.

We werken samen op gebieden als inkoop, verkoop en marketing.

Het unieke van PolderPride is dat zij op alle vlakken actief is, van bol tot bloem. Elk lid van PolderPride heeft naast de broeierij ook een bloembollenkwekerij, zowel in Nederland als op het zuidelijk halfrond. 

Dat zorgt ervoor dat we elk jaar een uniek en uitgebreid assortiment kunnen produceren zodat we de markt optimaal kunnen bedienen. De tulpen worden gebroeid van medio augustus tot juni. Dus zo’n 10 maanden per jaar is PolderPride actief.

De tulpen van PolderPride hebben een bereik over de gehele wereld. Grote afnemers bevinden zich vooral in Duitsland, Rusland, Amerika, China en het Midden-Oosten.

Onze tulpen zijn via verschillende kanalen te verkrijgen. Dagelijks veilen we een gedeelte van de tulpen op de klok van Royal FloraHolland. Het andere deel wordt op de lange termijn verkocht of direct via de daghandel.

Op het gebied van duurzaamheid maakt PolderPride ook stappen. Elk lid dient in basis MPS-A gecertificeerd te zijn. Maar komend jaar gaan we deze certificering uitbreiden met Global GAP.