Dutch Flora

DutchFlora is nog een jong bedrijf en in 2011 opgericht door de eigenaren Jan Strooper en Roy Broersen. Inmiddels worden op een nieuwe moderne locatie in Warmenhuizen 5 miljoen tulpen op water gebroeid en in de omgeving 45 hectare tulpenbollen geteeld.

De gebruikte broeibollen zijn afkomstig van zware polderkleigronden en door gebruik te maken van grote maten bollen kan een zware kwaliteitsbos tulpen geleverd worden met een langdurig vaasleven. Ook probeert DutchFlora zich te onderscheiden met vooral dubbele tulpen en nieuw exclusief sortiment. 

Door een mix van moderne teelttechnieken, passie en vakmanschap word getracht een bos tulpen te produceren met het uiteindelijke doel om de consument optimaal te laten genieten van een prachtige bos tulpen.

Om het milieu te sparen word tijdens het drogen van de bollen gebruikt gemaakt van door de zon opgewarmde kaslucht en liggen de daken van de schuren vol met zonnepanelen. Verder word het benodigde water voor de broei opgevangen op de daken van de kassen en schuren.