Appelman Tulpen

Appelman Tulpen is een familiebedrijf, gevestigd in de Wogmeer (N-H). Ook wel handelend onder de naam “the tulips of Appelman”. De leiding is in handen van de broers Ruud en Ed. Opgericht door onze ouders, van wie wij het vak hebben geleerd. Er stroomt dus tulpen bloed door de aderen. Kwaliteit gaat voor kwantiteit op dit bedrijf. Het liefst gaan alle bollen persoonlijk door onze handen.

Momenteel wordt er 20 hectare tulpen geteeld. Allemaal in en om de polder Wogmeer. Land wordt uitgeruild met boeren in de omgeving, om zo altijd weer een vers stukje land te hebben.

De broeierij van de tulpen gebeurt geheel op potgrond. Dit om een goede, zware kwaliteit te kunnen garanderen. Ongeveer 5 miljoen tulpen verlaten het bedrijf en worden geveild op 1 van de vestigingen van Royal FloraHolland. Dit vindt plaats vanaf januari en eindigt eind april.

Het bedrijf is MPS-A gecertificeerd. Global GAP is de volgende stap. Bij nieuwe investeringen wordt er ook naar duurzaamheid gekeken. Dit jaar gaan we werken met een drygair in de kas om het gasverbruik te verlagen en het klimaat te verbeteren (Kwaliteit). Zonnepanelen staan bovenaan het verlanglijstje.