Smal Bloembollen BV

Het familiebedrijf Smal Bloembollen BV is al jaren actief in de tulpensector. Op dit moment is de derde generatie werkzaam in het familiebedrijf.
We produceren jaarlijks ruim 17 miljoen tulpen, waarvan 6 miljoen op potgrond en 11 miljoen op water. De tulpen worden gebroeid op 2 locaties, in Oudendijk en Avenhorn. Hier worden met passie 25 soorten tulpen gekweekt d.m.v. drie verschillende productiemethodes.
Er is bewust gekozen om een zware/hoge kwaliteit bos tulpen te produceren. Bedoelt voor de echte tulpenliefhebber, verkrijgbaar bij de betere bloemisten in binnen- en buitenland. Herkenbaar aan het blauwe papier met Hollandse opdruk, genaamd PolderPride.

Naast de broeierij is het bedrijf ook actief bezig met de bloembollenkwekerij.
Een deel van deze bloembol productie wordt gebruikt om de broeikas te vullen. Door deze bollen zelf te kweken kan de kwaliteit worden gewaarborgd. Dit is belangrijk voor het produceren van een mooie bos zware tulpen.

Om ook in de toekomst mooie tulpen te kunnen blijven voortbrengen, werkt het bedrijf mee aan de ontwikkeling van nieuwe soorten. Deze nieuwe soorten zullen in de toekomst zorgen dat aan de klantbehoeften kan worden voldaan.