Kruijer Bloembollen

Kruijer bloembollen is een modern, duurzaam en betrouwbaar familiebedrijf dat al ruim 30 jaar met passie tulpen kweekt en broeit. Samen met onze zoon Coen runnen wij -Hans en Annemiek Kruijer- de bloembollenkwekerij-broeierij. Kruijer Bloembollen is gevestigd in ’t Veld. Wij telen 50 hectare tulpen op de zware kleigronden rondom het bedrijf, binnen een straal van 20 kilometer. Deze kleigronden zijn erg vruchtbaar en geven daardoor bollen van de hoogste kwaliteit. Op dit moment telen wij 30 cultivars, gericht op de wat exclusievere teelt, broei en afnemer.

Jaarlijks broeien wij 6 miljoen tulpen, verdeeld over 17 soorten. Het broeiseizoen begint in december en eindigt in april. De bloemen worden gebroeid in de schuurkassen aan de Raaksmaatsweg. Wij streven naar een zware bos tulpen van een goede kwaliteit, kleur en houdbaarheid. Deze bos bloemen is bedoeld voor de echte tulpenliefhebber en verkrijgbaar bij de betere bloemisten in binnen- en buitenland. Dit bereiken we door enerzijds onze zelfgekweekte bollen van de kleigrond te gebruiken, waarvan we de grootste maat bol selecteren. Anderzijds broeien we de tulpen op potgrond, waardoor de tulpen zwaar, gedrongen en kleurrijk worden door de voedingstoffen die hierin aanwezig zijn. De broei op potgrond is intensief, maar heeft een betere kwaliteit tot gevolg.

We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om op dit niveau te komen. Momenteel staan wij voor de volgende fase wat betreft capaciteitsuitbreiding en efficiëntie. Daarnaast zijn wij MPS-A gecertificeerd, wat resulteert in een bewuster gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en energie.