Even voorstellen


Polderpide-3663


Pronk Tulpen BV

Kwekerij Pronk is in de jaren ’50 gestart met het telen van verschillende soorten groenten en tulpen. Maar vanaf de jaren ’60 definitief helemaal overgestapt naar de tulp. Dat is een goede keuze geweest, want de vraag naar tulpen blijft groeien.

Kernwaarden voor Pronk Tulpen BV zijn innovatie, duurzame teeltmethoden en bovenal de liefde voor tulpen. Pronk Tulpen BV wordt gestuurd door 3 broers, Richard, Edwin en Marc.

Vanaf 1 januari 2018 sluit Pronk Tulpen BV zich aan bij PolderPride. Een duidelijke keuze voor de broers, ze willen zich blijven profileren en onderscheiden.

Polderpide-3641


Smal Bloembollen BV

Het familie bedrijf Smal Bloembollen BV is al jaren actief en het vaste team bestaat uit Vincent, Piet, Hans en Patrick. Het bedrijf produceert jaarlijks ruim 17 miljoen tulpen, waarvan 6 miljoen op grond en 11 miljoen op stromend water.

De tulpen worden gebroeid op 2 locaties, de locatie in Oudendijk, en een bedrijf op in Avenhorn. Hier worden jaarrond met passie 25 soorten tulpen gekweekt. Het bedrijf is met de bollenkwekerij zowel in Nederland als  Frankrijk en Nieuw Zeeland actief.

Polderpide-3650.jpg


Jac. Uittenbogaard & Zonen Kwekerij BV

Jac. Uittenbogaard & Zonen BV (JUB Holland) is sinds 1910 een modern bloembollenbedrijf met een breed aanbod in zowel het retail als landscape assortiment. Jac. Uittenbogaard & Zonen BV broeit zo’n 4 miljoen tulpen op jaarbasis waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Het bedrijf profileert zich met zwaardere tulpen soorten die voornamelijk voor Groothandel en Bloemist geschikt zijn. Het bedrijf is al SMK gecertificeerd en hoopt zich binnenkort “Planet Proof” (keurmerk Tulp van SMK) te mogen noemen. Ze voldoen dan aan het keurmerk voor duurzame tulpen productie. Jac. Uittenbogaard & Zonen BV is lid van Remarkable; een club van kwekers, broeiers en exporteurs die in veredeling van tulpen doen.

Polderpide-3632


Blom-Pronk BV

Blom-Pronk BV is sinds 1976 actief en broeit jaarlijks 5 miljoen Tulpen. Alles wordt op potgrond gebroeid. Zo rollen er per seizoen 12 – 15 soorten zware kwaliteit tulpen van de band die met name bij de bloemist op het schap staan.

Polderpide-3619


Poel Bloembollen BV

Poel Bloembollen BV is al sinds 1913 gevestigd in De Rijp, eerst als gemengd bedrijf en vanaf 1960 actief in de tulpenteelt. Jaarlijks broeien ze 5 miljoen tulpen, hiervan staan er 3,5 miljoen op potgrond en 1,5 miljoen op water.

In het seizoen worden er in totaal 15 cultivars gebroeid, waarvan Antarctica, Columbus, Tompouce en Strong gold de belangrijkste zijn. Poel Bloembollen BV heeft een bloembollenkwekerij van 35 hectare. Peter en Louis zijn de trotse eigenaren van dit bedrijf en medeoprichter van PolderPride in 2010.

 

 

Polderpide-3627


Van der Gulik Tulpen B.V.

Van der Gulik Tulpen B.V. uit de Goorn is zo’n 70 jaar geleden begonnen en broeit onder leiding van Jeroen en Marcel zo’n 28 soorten tulpen jaarrond. Jaarlijks worden er 15 miljoen tulpen gebroeid waarvan 60% op potgrond en 40% op water. Vorig jaar zijn de kassen en schuren vernieuwd.

De bollenkwekerij bevindt zich zowel in Nederland als in Chili. In Nederland beslaat het bedrijf 25 hectare, maar het bedrijf is daarnaast ook in Chili actief met 15 hectare bollenproductie.

Polderpide-3613